Де найгірше годують франківських школярів? Перші результати спецкомісії МВК


Спеціальна комісія департаменту освіти і науки МВК перевірила харчування дітей у 12 школах та у 19 дитячих садочках.

Про це сьогодні, 11 квітня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, у садочках медсестри слідкують за якістю харчування дітей, натомість у школах  відсторонюють себе від контролю за харчуванням.

"Серед 12 шкіл – у більшості закладів дирекція і підприємець знайшли спільну мову і якість харчування там гарна. Однак у кількох школах дирекція усунулася від контролю за якість харчування, тож наразі дуже неприємна картина", - зазначив посадовець.

Тож міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив провести нараду, адже вважає, що якість харчування дітей є дуже важливою.

"Суттєві недоліки встановлені у трьох закладах – 21, 22 та 24 школах. Чисельні недоліки, як я розумію на найгіршому рівні робота – 13 та 19 школи", - зачитав зі звіту очільник міста.

Смаль додав, що були проведені соціологічні опитування, де взяли участь близько 6 тисяч батьків та дітей. Згідно них, якістю харчування більшість дітей і батьків задоволені.

"Прошу не зупинятися і перевірити всі школи", - акцентував Марцінків.