Делегація від міської ради з допомогою знову побувала на сході


Вкотре з допомогою в зоні АТО побувала делегація від Івано-Франківської міської ради.

В межах угоди про співпрацю міський голова Руслан Марцінків, його заступник Олексій Кайда, керуючий справами МВК Ігор Шевчук та депутат міськради Роман Марцінків відвідали місто Попасну (Луганська область). На передову передали спецтехніку для військової розвідки та тактичних навчань. Таким чином, 44 артилерійська бригада отримала частину такого необхідного для нашої перемоги устаткування, йдеться на сайті міста.

Як зазначив Руслан Марцінків, допомога хлопцям потрібна постійно і різноманітна. Якщо з продуктами харчування, приміром, ситуація краща, то з технічним забезпеченням все дуже сумно. Військові не приховують, що тільки завдяки волонтерам та небайдужих вдається хоч якось конкурувати з ворогом на рівні озброєння.

«Кожна поїздка на Схід – окрема історія. Це відрядження запам’яталось найбільше комбригом, який взявся зводити капличку для своїх солдат. Мовляв, на війні людина найбільше потребує Бога поруч себе,» - розповів Івано-Франківський міський голова. Також поділився ще одним непересічним випадком: вчителька з Луганська, яка втекла від окупанта до Лисичанська, відтепер принципово не розмовляє російською. Такі випадки, підкреслив він, насправді демонструють, що небажання розмовляти українською – це лише небажання, а не неспроможність.

Івано-Франківськ має угоду про співпрацю і з Волноваським районом (Донецька область) і намагається всіляко підтримати регіон в прагненні стати повноцінною частиною України. Так минулого року допомогли з підручниками, коли волноваські школи переходили на українську мову навчання. Під час одного з візитів, франківська делегація, домовилась з тамтешньою владою про будівництво греко-католицької церкви на території Волновахи, і вже отримали лист про готовність виділити ділянку для храму. «Я неодноразово заявляв і притримуюсь надалі думки, що якби чверть століття тому в нашій країні скрізь була українська школа, українська церква, українські звичаї, то нинішньої війни ніколи б не було», - наголосив Руслан Марцінків.