Департамент містобудування і архітектури погодив будівництво моста у Пасічній


Розмови про необхідність будівництва ще одного моста через річку Бистриця Солотвинська ведуться не один рік. У травні 2016 року міський голова заклав перший символічний камінь під будівництво нової переправи, а згодом була представлена проектна пропозиція.

Новий міст через річку Бистриця Солотвинська має з’єднати вулицю Хіміків та Надрічну в районі залізничного моста. Для цього необхідно звільнити 21 тисячу 360 квадратних метрів землі в мікрорайоні Пасічна. Це дозволить розвантажити основний міст по вулиці Галицькій та загалом оптимізувати рух у місті, пише Побудовано.

Згідно проекту, довжина переправи становитиме 2 кілометри. Проте нова автомагістраль, яка з'єднає через міст вулицю Хіміків та Надрічну, розтягнеться майже на 6 кілометрів.

За попередніми підрахунками, міст коштуватиме близько 200 мільйонів гривень. Вартість лиш самої проектної документації становить 1,5 мільйона гривень. Та у мерії обіцяють направляти на його будівництво всі кошти з перевиконання міського бюджету.

Наразі, процес будівництва у мікрорайоні Пасічна перебуває на стадії підготовки. У грудні 2016 року Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вулиць Хіміків-Надрічна.

У документі йдеться, що довжина доріг складатиме: вул. Хіміків - 0,389  км; вул. Надрічна (до вул. Галицької) - 0,768 км; вул. Надрічна (від вул. Галицької) - 0,796  км.

Кількість смуг руху: вул. Хіміків - 2 шт.; вул. Надрічна (до вул. Галицької) - 4 шт.; вул. Надрічна (від вул. Галицької) - 2 шт.;