Депутат: Франківці мають самі ігнорувати концерти проросійських виконавців


Сьогодні, 7 червня відбулося засідання комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів, на якому серед іншого розглядали питання пов'язані з культурою.

Зокрема депутати підтримали пропозицію виділити з обласного бюджету 85 тис грн. на оплату проживання та харчування учасників Porto Franko Gogol Fest. За словами очільника департаменту культури Володимира Федорака ця сума складає всього 5% від загального кошторису фестивалю.

Окрім того у членів комісії виникли деякі запитання до чиновника стосовно роботи його департаменту. Зокрема депутат обласної ради від ВО "Свобода" Василь Попович поцікавився у Володимира Федорака, хто відповідає за заключення договорів на оренду концертних залів комунальної власності для виступів проросійських виконавців.

Свободівець пояснив, що ідеться про виступ Потапа і Насті Каменських, чий концерт скасували тільки через оголошення трауру. 

Водночас Федорак зазначив, що немає заборони на їхній виступи.

В той же час голова комісії підтримав зауваження Василя Поповича, що після скандалу з Потапом, його виступ у Франківську як мінімум був не доцільним. Окрім того депутат зауважив, що кожен франківець має особисто виражати протест проти таких виконавців і не ходити на їхні концерти.