Депутат Івано-Франківської облради написав відкритий лист у департамент освіти і науки ОДА


Депутат Івано-Франківської обласної ради, свободівець Сергій Адамович написав директору департаменту освіти і науки ОДА Віктору Кімаковичу лист. У ньому описані приклади, які доводять, що призначити керівника освітнього закладу через конкурс – можливо.

Нагадаємо, минулого тижня в Івано-Франківську виник скандал, пише Галицький кореспондент. Причиною цього стало те, що голова ОДА Олег Гончарук підписав подання до голови обласної ради Василя Скрипничука про призначення на посаду директора Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради Зінаїду Болюк.

Уже наступного дня розлючені активісти вимагали від Гончарука пояснень. Тоді ж представник “Самооборони” Юрій Лоп’янецький акцентував, що найкраще керівників на такі посади призначати у результаті прозорих конкурсів. Проте Кімакович запевнив, що, за діючим законодавством, це неможливо.

Адамович переконаний у зворотньому. “За повідомленнями освітнього порталу “Педагогічна преса” 11 серпня  2015 р. у Київському університеті імені Бориса Грінченка за ініціативи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА стартував додатковий конкурсний відбір кандидатів на посади керівників загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів. До конкурсної комісії було подано 38 заяв від претендентів на 18 вакантних місць. Це вже друга можливість для талановитих, творчих і досвідчених педагогів здійснити свою мрію й очолити столичний навчальний заклад, щоб реалізувати власні амбітні освітні завдання”, – написав у відкритому листі депутат .