Депутат від "Самопомочі" заявив, що готовий відмовитись від сумісництва. Але хоче цього ж від колег з інших партій


Сьогодні, 23 березня депутати фракції «Самопоміч» в обласній раді провели прес-конференцію, де Сергій Коцюр та Марія Ткачук зробили і спільну заяву.

Як відомо, кандидатка в депутати до Івано-Франківської обласної ради від "Самопомочі" Марії Ткачук подала позов до суду та відсудила депутатський мандат в однопартійця Сергія Коцюра, адже його було призначено заступником мера Коломиї. 

Окрім позову до ОВК та ЦВК було направлено позов від обласної партійної організації щодо проведення вимог законодавства. Однак, бідкається голова фракції Тарас Виноградник, відповіді досі не отримали.

"Дякуючи Марії Ткачук я зрозумів, що цей закон порушено. Мене часто запитують, чому я не подавав апеляцію. Вважаю, шо рішення суду є повністю законним. Тож закликаю ОВК надати мандат депутата наступному кандидату Марії Ткачук", - каже Виноградник.

Коцюр зазначив, що до кінця тижня напише відповідну заяву до ОВК та закликав киомісію виконати рішення суду. 

Водночас Виноградник зазначив, що фракція вже звернула до обласної виборчої комісії з вимогою перевірити інших депутатів обласної ради на сумісництво. 

"Окрім того, ми повідомили й про тих депутатів від різних політичних сил, про яких знаємо. Мова йде про депутата Олександра Левицького, Миколу Вітенка та Ігоря Шевчука", - підсумував депутат.

До теми: Фракція «Самопомочі» в обласній раді похвалилася здобутками за 100 днів роботи