Депутата облради визнали винним у вчиненні адмінпорушення, пов’язаного з корупцією


Постановою Івано-Франківського міського суду у червні поточного року депутата Івано-Франківської обласної ради визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП).

Посадовець, у порушення вимог ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», придбавши у листопаді 2017 року автомобіль вартістю понад 160 тис. грн, несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані.

Не погоджуючись із таким рішенням суду, депутат подав апеляційну скаргу, в якій просив суд закрити провадження у справі за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Прокуратурою Івано-Франківської області забезпечено участь в апеляційному розгляді вказаної справи, з посиланням на вимоги закону доведено факт вчинення депутатом адміністративного правопорушення та спростовано доводи апеляції.

Як результат, апеляційна скарга депутата обласної ради залишена без задоволення, а постанова Івано-Франківського міського суду щодо нього – без змін, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області