Депутатам представили, як виглядатиме Прикарпаття через 25 років


Сьогодні, 22 червня відбулося засідання комісії обласної ради з питань розвитку промисловості та будівництва на якому розглянули питання про затвердження Схеми планування території Івано-Франківщини.

За словами Ігоря Шевчука, в 2009 році ця схема пройшла обговорення, проте не виділялись кошти і робота була призупинена до 2012 року, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Результатом роботи є стратегія розвитку області в розрізі сільського господарства, туризму та інших галузей. Ми проговорили актуальні питання. Було багато зауважень і внесені поправки та доповнення. Схема пройшла державну експертизу. Тож тепер це є основа для стратегії соціально-економічного розвитку області", - пояснив Шевчук.

Фахівець також зауважив, що ця схема також є необхідною для освоєння території за межами населених пунктів.

«Наша область залишається туристично-оздоровчою територією. Передбачається розвиток туристично-відпочинкових комплексів. Передбачені також нові транспортні коридори з Європи в Азію через нашу область. Наявність такої транспортної інфраструктури дасть можливості для розвитку населених пунктів. Також планується відновити косівський аеропорт», - каже Шевчук.

Загалом на виготовлення Схеми планування території області витратили 1 660 074 грн.

Нагадаємо, Схему презентували в жотні минулого року. Тоді фахівці різних галузей розповіли, як планують розвивати Прикарпаття в наступні 25 років. Зокрема через Прикарпаття проходитимуть два транспортні коридори між Європою та Азією. Окрім того повинні збудувати канатну дорогу та гелікоптерні майданчики.