Депутатка франківської міськради голосувала за виділення землі своїй ж фірмі


Олександра Федорук – депутатка Івано-Франківської міськради від “Об’єднання “Самопоміч”. На сесії 15 лютого цього року вона проголосувала за надання дозволу щодо складання проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ТОВ “ЮТІМ” – це реальний конфлікт інтересів, оскільки депутатка є засновницею фірми.

15 лютого 2018 року, під час розгляду питання порядку денного №53 “Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань” Федорук не заявила про наявний у неї конфлікт інтересів. Справа в тому, що у рішенні, в тому числі, ішла мова про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Серед підприємств, яким надали такі дозволи було і ТОВ “ЮТІМ”, у засновниках якого є Олександра Федорук,  йдеться у розслідуванні ЦПС.


Підприємство отримало дозвіл на відведення земельної ділянки площео 0,0599 га на вул. Короля Данила, 11-а.  Вид використання цієї земельної ділянки, згідно рішення сесії – “для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення”. Рішення було підтримано Івано-Франківською міською радою – за нього проголосували 26 депутатів. В тому числі проголосувала і Олександра Федорук. У протоколі сесії не вказано, що депутатка заявляла про конфлікт інтересів. А в протоколі поіменного голосування зазначено, що депутатака проголосувала “За” таке рішення.

Згідно статті 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування” депутат що виявив у себе реальний конфлікт інтересів при розгляді певного питання, повинен до голосування за це питання зробити публічну заяву про наявність у нього конфлікту інтересів. Олександра Федорук цього не зробила.

За фактом можливого конфлікту інтересів у депутатки Олександри Федорук НАЗК розпочалоперевірку.