Депутатку від "Волі" судитимуть за корупційне прапопорушення


Прикарпатські правоохоронці виявили порушення вимог ч. 2 ст. 52 ЗУ «Про запобігання корупції» депутатом Івано-Франківської обласної ради, який є суб’єктом декларування.

Як інформує прокуратура, депутат придбав автомобіль марки Mitsubishi Outlander вартістю 213 тис. грн та не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

За цим фактом складено  та направлено до суду адміністративний протокол за ч. 2 ст 172-6 КУпАП.

"На виконання вимог КУпАП прокуратура візьме участь у судовому розгляді", - передає прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

За інформацією Версій, корупційне правопорушення вчинила депутат від фракції "ВОЛЯ" Марія Рудик. Справу вже передали до суду. Перше засідання 22 листопада.

Сама ж "волівка" відмовилась коментувати ситуацію, назвавши справу проти неї "політичним замовленням".

Втім депутат не заперечує, що справді придбала нову автівку. Оскільки в грудні минулого року потрапила в ДТП та розбила попередню машину. Очевидно, йдеться про KIA SOUL, який обраниця придбала в травні 2015 року. Тому вже січні у депутата від “Волі” з’явився новий Mitsubishi Outlander.

За словами Марії Рудик, автомобіль оформлений по дорученню. Втім НАЗК про суттєві зміни в майновому стані не повідомила, оскільки планувала це зробити в 2018 році при заповненні декларації.

Марія Рудик - директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області, депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ".