Депутати Івано-Франківської облради не в змозі працювати без Скрипничука?


Сьогодні, після годинної перерви мала продовжитись сесія Івано-Франківської обласної ради.

Та не склалось - для кворуму не вистачило 10 депутатів. Тож порадившись обласні обранці вирішили вкотре перенести засідання сесії на наступний тиждень. Тому Дзеса визнав, що потрібно щось робити з поведінкою обранців та запропонував головам франкцій нести відповідальність за своїх депутатів.

Як відомо, розпочалася 35 сесія облради ще минулої п'ятниці, 20 березня. Тоді депутати змогли розглянути тільки 9 питань. Тоді ж, головуючий Остап Дзеса, переніс засідання через скандал, влаштований очільником Болехова Зеноном Макотою, який зірвав сесію з криком "Депутати-бандюки". 

Та варто зазначити, як і сьогодні так і минулого тижня, обранці по кілька разів намагались проголосувати за ті чи інші рішення. І неодноразово на заваді ставала недостатня кількість депутатів у залі. До прикладу, при обранні голови Постійної комісії з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій. Адже призначення депутата-фронтовика Володимира Шувальського навіть з третьої спроби та поіменного голосування підтримали не більше 56 обласних обранців. 

До слова, сьогоднішнє засідання також не обійшлося без скандалу. Головуючий Остап Дзеса так і не зміг заспокоїти очільника Болехова. У результаті депутати розглянули всього кілька питань, оголошуючи два рази перерву.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук взявши відпустку у 43 дні, 13 березня  поїхав добровольцем у зону АТО, і зараз перебуває у батальйоні "Карпатська Січ".