Депутати невдоволені якістю маршрутних перевезень на Прикарпатті


Сьогодні, 23 вересня в Івано-Франківську триває чергова сесія обласної ради. У планах депутатів розглянути близько 60 питань.

Після годинної  перерви депутати продовжили розгляд питань. Зкорема, заслухали інформацію директора департаменту промисловості та інфраструктури ОДА Сергія Подошви щодо якості маршрутних перевезень в області.

Натомість депутат Святослав Никорович зауважив, що в доповіді не йшлося про якість перевезення і доповідач тільки проінформував депутатів про наявні в області види перевезень.

Депутат Манолій Піцуряк поцікався хто отримав компенцію за перевезення пільгових верств населення у 2015 році та як вирішуватимуть проблему в цьому році. Адже в бюджеті на це гроші не заклали. Сергій Подошва повідомив, що 168 перевізників із 353 в області минулоріч отримали компенсацію. Це тільки, які звернулись до них з відповідними заявами. Щодо компенсації в 2016 році, то за словами чиновника, цьогоріч «місцева влада вирішувала це питання на місцях»

Водночас депутат Ігор Дебенко поцікавився у посадовця, які дії вживає управління, аби подолати безквитковий проїзд у траспорті. Адже ця проблема є дуже актульною на Прикарпатті і фактично підтримується перевізниками. Керівник департаменту запевнив, що якщо такі випадки фіксуються, то з перевізником розривають договір.

Депутат Оксана Тебешевся звернула увагу на «любов» водіїв маршруток до музики агресора. І поцікавилась, чи проводяться з перевізниками бесіди щодо російської музики в транспорті. Подошва запевнив, що вже наступного тижня проведе нараду з перевізниками, аби вони взяли таке зауваження до уваги.

Депутат Михайло Королик запитав, що робиться аби привести до порядку автостанцію №2. Адже вона перебуває у жахливому стані, незважаючи на велику кількість маршрутів. На це посадовець відповів, що автостанція перебуває у приватній власності.

Втім, такі відповіді чиновника не задовольнили депутатів. Після дискусії прикарпатські обранці проголосували за обовязкове внесення у договори з перевізниками пункт про заборону російської музики, встановлення навігаторів та інше

Наостанок Олександр Сич зауважив, що коли в парламенті не передбачили грошей на компенсацію пільговиків, в маршрутках розвісили звернення до облради і тицяли ним пільговикам в очі. Мовляв, це прикарпатські депутати не заклали грошей на компенсацію.

«Тобто, напряму звинувачували у цьому обласну раду та мене. Мені це говорив кожен другий, хто приходив на прийом. Очевидно, оскільки це було системно, ініціатор цієї провокації знаходився у вашому управлінні. Беріть, будь ласка, на себе відповідальність і не дискредитуйте обласну раду», - звернувся до посадовця Олександр Сич.

До теми:Прикарпатського депутата підловили на кнопкодавстві

З обласного бюджету виділили один мільйон для добудови раковецької школи

Прикарпатські обранці звернулись до влади через тарифи

Ще шістнадцять прикарпатських воїнів отримали посвідчення добровольців АТО