Депутати, які не увійшли до Батьківщини, створять свою партію


Члени партії Фронту змін, що не ввійшли в Батьківщину, мають намір створити нову партію після об'єднання політичних сил.

"Більше трьох тисяч депутатів місцевих рад, які були обрані від партії Фронт змін, не стали членами іншої партії, в той час, як вона сама припинила існування. Втратити такий потенціал було б неправильно", - заявив нардеп від Батьківщини Володимир Полочанінов, додавши, що частина таких людей вже заявила про готовність до створення нової партії, пише "Кореспондент".

На думку депутата, Батьківщина і Фронт змін є партіями різного типу. У Батьківщині лідер партії призначає керівника обласної організації, який, у свою чергу, схвалює кандидатуру голови районної парторганізації. У той же час у Фронті змін регіональних керівників обирали самі організації.

У зв'язку з цим Полочанінов разом з нардепом-однопартійцем Андрієм Павелком прийняли рішення створити нову партію, принципи якої будуть схожі з принципами Фронту змін.

"Наразі Павелко і я лише виконуємо функцію модераторів процесу. Наше завдання - проїхати областями, поговорити з людьми. Якщо ми побачимо підтримку, то будемо проводити відкриту широку дискусію про принципи і критерії формування сучасної влади в Україні. Щойно буде сформована декларація наших дій, ми вийдемо до людей", - заявив нардеп.

Раніше ініціатори створення нової партії заявляли, що ключовою претензією до Арсенія Яценюка є те, що він не прислухається до соратників.

Нагадаємо, 14 червня, під час з'їзду Фронту змін, одноголосно було прийнято рішення про об'єднання з ВО Батьківщина шляхом ліквідації партії і вступу її членів до Батьківщини.