Депутати затвердили програму будівництва, реконструкції та модернізації прикарпатських доріг


Після жвавої дискусії сесія Івано-Франківської обласної ради затвердила регіональну програму будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Івано-Франківської області до 2020 року.

Зокрема, депутат облради Василь Попович подав пропозицію передбачити ремонт дороги до Старого Угринева, де знаходиться Музей Степана Бандери.

"Ми всі зараз гордимося. що ми бандерівці, а дорога до Музею Бандери, куди тепер їдуть стільки людей, не витримує ніякої критики. Давайте .вже приведіть її до належного стану, аби не було соромно перед туристами, що їдуть подивитись де народилась така героїчна людина", - заявив Попович. 

Схожі пропозиції щодо тих чи інших доріг подали ще кілька депутатів.

Окрім того, на наступний рік депутати вирішили збільшити передбачену у паспорті програми суму з 28 до 50 мільйонів з обласного бюджету. Тим менш, як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, у бюджеті таких коштів немає, тож там зазначено тільки 21 мільйон. Але цю суму будуть підтягувати і до закладеної у паспорті за рахунок наповнюваності бюджету.