Депутати звернулись до Кабміну з вимогою компенсувати втрачені через "новації" доходи обласного бюджету


Сьогодні, 15 січня, Івано-Фрнаківська обласна рада сьомого скликання зібралась на третє засідання. На порядку денному - понад 10 питань, серед яких - зміни до бюджету та створення комісії з питань учасників АТО.

Після заслухання депутатсьих запитів, облрада перейшла до прийняття звернень. Зокрема, депутатський корпус звернувся до Кабінету міністрів з вимогою передбачити цільову дотацію на погашення видатків, втрачених у загальному фонді обласного бюджету внаслідок набуття змін до Податкового кодексу та останніх законодавчих новацій Верховної Ради України.

Голова облради Олександр Сич, який і інціював дане звернення, зауважив, що відповідну пропозицію було підтримано членами постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів, засідання якої яка відбулося 13 січня 2015 року.

Як зазначено у зверненні, законодавчі зміни збільшили навантаження на обласний бюджет. Йому передано видаткові повноваження щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів без передачі фінансового ресурсу з державного бюджету. Внаслідок цього бюджету бракує додаткового фінансування в сумі майже 55 мільйонів гривень. Це, в свою чергу, спричинить незабезпеченість в повному обсязі видатками на захищені статті бюджету.

Ще на понад 116 мільйонів гривень зменшується фінансовий ресурс загального фонду обласного бюджету у зв'язку з тим, що весь обсяг надходжень екологічного податку місцевих бюджетів тепер зараховується до спеціального фонду.

Тож, депутати обласної ради звернулись до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з вимогою внести зміни до Закону України "Про Державний бюджет на 2016 рік" і передбачити відповідний фінансовий ресурс місцевим бюджетам на фінансування професійно-технічних закладів державної форми власности.

Звернення підтримав 81 депутат облради.