Дерещук у суді каже, що Гербін давав за нього 50 тисяч доларів


Сьогодні, 28 вересня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання щодо обрання запобіжного заходу стрільцю Михайлу Дерещуку.

Як розповів прокурор Боровик, затриманому інкримінується завершений замах на вбивство з хуліганських мотивів. На думку прокурора, за даних обставин підозваного необхідно залишити під вартою до 2 січня, оскільки йому інкримінується особливо важкий злочин. Тим паче, він після вчинення злочинів скрився. І може чинити тиск на свідків. Також не має тісних соціальних зв'язків, тож може втекти, аби не нести відповідальність за злочин.

Натомість Дерещук заявив, що не визнає своєї вини, оскільки злочин був вчинений не з хуліганських мотивів. Каже, що з Гербіним давно мав неприязні відносини і був змушений йти на такий крок, оскільки до нього застосовували фізичну силу. Втім, вбивати Гербіна не мав намірів, тож вважає, що обвинувачення сформовано неправильно.

"Він за мене давав 50 тисяч доларів. Не знаю, живого чи мертвого", - повідомив Дерещук.

Він також заявив, що має проблеми зі здоров'ям, а належного лікування у СІЗО йому не надають. Тож просить обрати більш м'якший запобіжних захід.

Захист підкреслив, що підозрюваний має постійне місце проживання, має на утриманні хворого батька та й сам потребує лікування. Тож пропонує обрати для нього домашній арешт.

Суддя Островський після нарадчої кімнати виніс ухвалу залишити Дерещука під вартою ще на два місяці.

Як відомо 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. На прес-брифінгу начальник прикарпатської поліції повідомив, що мотивом була помста.

До теми: Вони перші мене побили: Дира про влаштовану стрілянину у центрі Франківська