Держенергонагляд закликає франківців скаржитись, якщо в хаті холодно


До інспекції Держенергонагляду в Івано-Франківській області постійно звертаються споживачі електричної та теплової енергії за наданням роз’яснень та скаргами з питань, які входять до компетенції інспекції.

Разом з тим велика кількість споживачів не знає про існування інспекції та можливість звернутись до неї зі своїми проблемами.

Працівники інспекції - це фахівці високого рівня з багаторічним досвідом роботи в енергетичній сфері. За зверненням, вони на безоплатній основі, можуть прийняти участь у: 
          -  обстеженнях по виявленню відхилень температурних режимів постачання теплової енергії;
          -  розслідуванні причин і наслідків аварій і пожеж на енергетичних установках суб'єктів електроенергетики та об'єктів у сфері теплопостачання, а також на енергетичних установках споживачів енергії, які призвели до порушення режимів роботи інших споживачів електричної енергії, суб'єктів електроенергетики або суб'єктів відносин у сфері теплопостачання;
          -  розгляді звернень, скарг громадян з будь яких питань по електрозабезпеченню та теплозабезпеченню;
          -  наданні роз‘яснень споживачам з питань, які входять до компетенції Держенергонагляду, по електрозабезпеченню та теплозабезпеченню, у тому числі тим, що мають намір підключитись до мереж енергопостачальника, щодо правильності вибору потужності та плати за приєднання та інших;
          -  перевірках, оглядах, моніторингах технічного стану енергогосподарств суб‘єктів господарювання на відповідність:
          - технічного стану та організації експлуатації електроустановок і мереж, теплових установок і мереж вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-технічних документів з питань електрозабезпечення та теплозабезпечення;
          - виконання заходів з підготовки електрообладнання до роботи в грозовий період, під час повені та надзвичайних ситуацій;
          - дотримання режимів споживання (постачання) електричної енергії та потужності тощо.
          У ситуації, що створилася в Україні, кожен споживач електричної і теплової енергії має піклуватись про економне, енергоефективне використання енергоносіїв.  Разом з тим, враховуючи, що ціни на енергоносії постійно зростають, споживачі електричної і теплової енергії мають право вимагати від енергопостачальних, теплопостачальних організацій безпечного, надійного та сталого постачання цих носіїв. 
         

З усіх цих питань Ви можете отримати допомогу звернувшись до Інспекції Держенергонагляду в Івано-Франківській області, яка знаходиться за адресою:
вул. Крайківського, 1Б,  м. Івано-Франківськ, 76019.

Коломийське відділення інспекції розташоване за адресою: вул. М. Лисенка 66а, м. Коломия, 78203.

Інспекція Держенергонагляду в Івано-Франківській області та Коломийське відділення інспекції працює з 8.00 до 17.00 з обідньою перервою з 12.00 до 12.45 у всі дні, крім суботи і неділі. За необхідності, інспектори виїжджають до будь-яких населених пунктів області.

Інспекція Держенергонагляду в Івано-Франківській області