Держфінінспеція знайшла порушення на майже 95 тисяч гривень в КП "Калушавтодор"


Проведеною працівниками Калуської об’єднаної державної фінансової інспекції Держфінінспекції в Івано-Франківській області плановою ревізією фінансово-господарської діяльності КП «Калушавтодор» встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 94,94 тис.грн.

Зокрема, працівникам підприємства, в порушення Колективного договору, при наявності збитків на підприємстві зайво нараховано та виплачено премії на загальну суму 31,45 тис.грн., тоді як така премія проводиться за умов забезпечення прибутку за результатами господарської, виробничої та фінансової діяльності.

Крім того, працівникам підприємства, внаслідок порушення вимог чинного законодавства (включення до розрахунку середнього заробітку виплат одноразового характеру) зайво нараховано та виплачено відпускних за 2010-2012 роки на загальну суму 5,65 тис.грн.

Внаслідок допущених переплат зайво перераховано внесків до державних цільових фондів на загальну суму 15,58 тис.грн. Крім того, всупереч законодавству та без відповідного рішення Калуської міської ради, підприємством в грудні 2012 року списано об"єкти основних засобів (газонокосарки, кущорізки, бензопили, шліфмашинку та зварювальний апарат), які не були повністю амортизовані на загальну суму 21,51 тис.грн.

Внаслідок завищення субпідрядниками вартості будівельно-ремонтних робіт комунальним підприємством зайво оплачено коштів на загальну суму 7,11 тис.грн.

Про результати ревізії проінформовано Калуську міжрайонну прокуратуру Івано-Франківської області.