Десять уродженців Прикарпаття потрапили до ТОП-100 людей культури України


Новое Время назвало тих українців, чиї твори легко переступають межі і перетворюються на надбання світової культури.

Отже, вчетверте НВ опублікували ТОП-100 Людей культури, розділивши учасників списку за п'ятьма номінаціями: Арт, Книги, Музика, Театр і кіно, а також Менеджери, меценати і куратори. У кожній номінації люди культури розташовані за алфавітом, а не за ступенем внеску в культуру. Скласти сотню допомогли 25 експертів. 

"І ще: в цій сотні немає класиків, а є ті, хто співзвучний часу, створює культуру сучасної України прямо сьогодні і впливає на те, якою вона буде завтра. Саме тому перша культурна сотня НВ щороку суттєво оновлюється: минулого року в ній був 31 новачок, цього разу — вже 35", - каже заступник головного редактора НВ Анна Мороз.

В перелік потрапили і 10 вихідців з Прикарпаття, чия творчість дивує всю Україну. Зокрема в номінації "Книги" відзначені Іван Малкович, Катерина БабкінаСофія Андрухович, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик і Таня Малярчук. Номінаном в категорії "Музика" став Роман Григорів. В категорії театр також можна знайти багато акторів і режисерів з Прикарпаття: Ірма Вітовська, Ростислав Держипільський та Богдан Струтинський.