Десятирічний прикарпатець загинув під колесами авто через собаку. Подробиці ДТП


Слідчі змогли знайти винуватця аварії після того, як зателефонували йому з приводу машини.

Смертельна аварія в Івано-Франківській області сталася через собаку. Про це говорять очевидці ДТП, в якій автомобіль збив маленьку дитину, повідомляє ТСН.

З їхніх слів, пес вибіг на дорогу перед машиною, і водій, аби уникнути зіткнення, вивернув кермо. Однак швидкість автомобіля була чималою, він не зміг втриматися на дорозі та злетів на узбіччя, де збив хлопчика. "Швидкість, напевно, була пристойною, бо батько бачив у вікні, як машину ще розкручувало. Дитину закинуло аж у траву", - розповіла жителька села Микуличин Мар'яна Мотрук.

Селяни бачили в машині-вбивці двох парубків та двох дівчат. Збиту дитину вони забрали і поїхали, як сказали, до лікарні. "Дитина, каже тато, вже не реагувала", - твердить Мотрук.

9-річний Роман – наймолодша дитина Вередюків. Він ішов тією дорогою до бабусі. Про те, що сина збила машина, батьки дізналися від односельців. Винуватців аварії на дорозі вже не застали, тому поїхали навздогін. "Ми об'їздили усі лікарні – ніде нічого!", - розповіла мати загиблого хлопчика Уляна Вередюк. 

Очевидці ДТП описали поліції машину. Червоне "Ауді" на польських номерах знайшли на одному з популярних сайтів: власник її продавав, а для зв'язку з потенційними покупцями залишив номер свого телефону. Оперативникам залишилося тільки подзвонити. Поліції затриманий водій розповів, що травмованого хлопчика хотів відвезти до Яремчанської лікарні, але дорогою той помер. "Безпосередньо на місці події прощупувався пульс у дитини, дав мобільний телефон, щоб побачити відбиток дихання дитини. З цього він виходив, що на місці події дитина була жива", - розповів заступник начальника відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту ГУНП в Івано-Франківській області Віталій Івонюк.

Своїх пасажирок водій висадив десь дорогою. З приятелем тіло дитини вони відвезли майже за 20 км від місця аварії – до Делятина, де живе винуватець ДТП. Чоловік їхав майже 2 км селищними вуличками до річки, де тіло дитини викинув у кущі. Поліції водій згодом пояснив, що налякався.

Чи вижив би хлопчик, якби винуватець ДТП викликав до нього швидку, а не віз його до лікарні сам, експерти ще мають з'ясувати. Наразі правоохоронці кажуть, що однією з головних причин смерті дитини була черепно-мозкова травма та крововилив в мозок. 

Винуватцю ДТП 22 роки, він військовий-контрактник. Міноборони на своєму сайті вже повідомило про початок службового розслідування. Експерти попередньо встановили, що водій був тверезим. Запобіжний захід затриманому ще не обрали.