ДФС перевірить службу автомобільних доріг через ремонт доріг, що робила "ПБС"


Слідче управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області перевірить фінансово-господарську діяльність Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Мова йде про дотримання законодавства при закупівлі «Поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування Н-09 та Н-10». Про це йдеться в ухвалах суду, які опубліковані в Єдиному реєстрі судових рішень,  інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Обґрунтуванням  слідчого було те, що службові особи ТОВ «ПБС» яке стало переможцем тендерних закупівель щодо ремонту дороги державного значення Н-09 «Мукачеве-Львів», упродовж 2015 року здійснили придбання матеріалів (щебінь, цемент, бітум та бітумну емульсію) для виконання таких робіт за завищеними цінами, використовуючи при цьому ряд пов'язаних суб'єктів господарювання з метою штучного завищення вартості матеріалів. Через це, шляхом зловживання службовим становищем вони заволоділи державними коштами в сумі 22 млн. грн.

Така ж схему використали в «ПБС» під час ремонту автодороги Н-10 «Стрий-Мамалига», упродовж 2016 року під час закупівлі бітуму, а це призвело до заволодіння коштами із держбюджету в сумі 3102000 грн.

Матеріалами клопотання також зазначено, що замовником конкурсних торгів виступала Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області, до завдань якої входив контроль за проведенням тендерної процедури вищевказаних закупівель, а також безпосередній нагляд за виконанням ТОВ «ПБС» будівельних робіт. При цьому працівниками САД проводилась перевірка цін на будівельні матеріали, які використовувались «ПБС» для ремонту автодоріг Н-09 та Н-10.

«У зв'язку з встановленням обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, у тому числі визначення розміру шкоди, виникла необхідність у проведенні в період з 16 січня 2017 року до 03 лютого 2017 року позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області за період з 01.03.2015р. до 01.07.2016р. з питань дотримання законодавства при закупівлі «Поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування Н-09 та Н-10»», - йдеться у матеріалах справи.

Заслухавши аргументи слідчих суд задовільнив клопотання.

Як інформують Наші гроші, фірму «ПБС» контролює нардеп від Прикарпаття Олександр Шевченко. Раніше він був директором фірми "Скорзонера", якій належить курорт «Буковель» у Карпатах.

У березні Івано-Франківська САД замовила фірмі ремонт ще одного відрізка траси Н-09 та під’їзду до «Буковеля» за 102,57 млн грн. А усього з червня 2015 року «ПБС» отримав підрядів Львівської та Івано-Франківської служб на поточний середній ремонт дороги Н-09 Мукачеве-Львів на суму 1,75 млрд грн. Також Івано-Франківська САД замовила фірмі ремонт відрізка дороги Н-09 Мукачеве-Львів за 878,57 млн грн.

До теми: ДФС підозрює фірму, наближену до нардепа Шевченка, у розкраданні 25 млн грн

Голий, босий та з годинниками: Все майно нардепа Шевченка орендоване чи належить співмешканці