Дієтологи назвали продукти, здатні зіпсувати людині настрій


Американські дієтологи радять, щоб позбутися від гніву, поліпшити настрій і прогнати сум, вживати в їжу правильні продукти.

Про це повідомляє Neboley.com.ua.

Їжа в цілому стимулює вироблення ендорфінів, гормонів щастя. Однак далеко не всі продукти по-справжньому піднімають людині настрій.

Деякі продукти є нейтральними, в той час як інші - здатні піднімати настрій лише на короткий проміжок часу, після якого людина ризикує зануритися в ще гірший стан, ніж у нього було раніше.

Американські вчені склали список з семи продуктів, які здатні зіпсувати людині настрій.

Чіпси містять ряд вкрай шкідливих кислот і канцероген акриламід. Ці речовини надають на наш організм вкрай негативний вплив - вони блокують ендорфіни. Мозку людини необхідний їх постійний приплив, і як тільки він порушується - спад настрою є гарантованим.

Промислово виготовлена ​​шинка містить велику кількість цукру, солі, наповнювачів, консервантів і нітратів, які самі по собі можуть викликати поганий настрій, впливаючи на травну систему людини.

Солодкі безалкогольні напої так само негативно впливають на організм. Різкий сплеск цукру в крові після вживання таких продуктів згодом закінчується його різким падінням, що тягне за собою і падіння настрою. Солодкі безалкогольні напої традиційно вважаються і одним з потенційно можливих факторів розвитку депресії.

Маргарин також входить в список продуктів, здатних зіпсувати гарний настрій. Ряд тестів підтвердили це.

Оброблене насіння гарбуза містять бромат калію, який блокує поглинання йоду щитовидною залозою. Насіння гарбуза розцінюються медиками, як один з найбільш сильних продуктів, потенційно здатних зіпсувати людині настрій. Правда, гарбузове насіння погіршують настрій лише в короткостроковій перспективі.

Бублики, якщо ви починаєте з них свій день. Взагалі вживати на сніданок левову дозу вуглеводів не рекомендується, оскільки організм повністю прокидається набагато пізніше мозку, і травній системі потрібно більше часу, щоб переварити все це велика кількість вуглеводів. В результаті вироблення гормонів настрою також буде порушена.

Арахіс, особливо солоний арахіс, містить глутамат натрію і величезна кількість харчових добавок неясного походження, які проникли в нього при обробці. Даний продукт також здатний вкрай негативно впливати на настрій.