Дільничного поліціянта побили у Богородчанському районі


На Прикарпатті чоловік умисно заподіяв дільничому поліціянту легкі тілесні ушкодження у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

2 грудня 2016 року інспектор поліції Богородчанського відділення поліції отримав телефонне повідомлення від сільського голови села Монастирчани про те, що по населеному пункті їздить легковий автомобіль, який створює небезпеку для пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Згодом вказаний автомобіль з’їхав у кювет, пише Галка.

Поліціянт приїхав на місце події, підійшов до осіб, які знаходились біля автомобіля, попросив пояснити ситуацію, показати документи на автомобіль і на право керування транспортним засобом. Підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на появу працівника поліції зреагував агресивно, став ображати його, висловлюватись в його адресу нецензурною лайкою і відмовився виконувати вимогу працівника поліції, на зроблені зауваження не реагував. Під час словесної перепалки він хапав інспектора за руки. Між підсудним та потерпілим зав’язалась боротьба, під час якої обоє впали на землю. Правоохоронець, застосовуючи заходи фізичного впливу, притиснув підсудного до землі та утримував його в такому положенні, оскільки не мав змоги у інший спосіб припинити його протиправну поведінку.

Пізніше на місце події прийшов сільський голова, з яким вони пішли до приміщення сільради. Пройшовши певний відрізок дороги підозрілий знову почав висловлювати свою незгоду з вимогами інспектора поліції та відмовився слідувати з ним. При цьому виражався нецензурною лайкою. Домагаючись виконання свого законного розпорядження поліціянт взяв підозрюваного за руку, щоб провадити його до сільської ради. Останній став вириватись, а тоді розвернувся і умисно наніс один удар ногою та рукою інспектору в обличчя. Між ними знову зав’язалась боротьба, під час якої вони опинились на землі в лежачому положенні.

Сільським головою було викликано на допомогу інспектору слідчо-оперативно групу, яка доставила підозрюваного до Богородчанського відділку поліції. Правоохоронцю спричинено легкі тілесні ушкодження, які спричинили короткочасний розлад здоров’я у виді закритої черепно-мозкової травми із струсом головного мозку, забій нижньої губи з травматичним набряком та саднам на слизовій оболонці.

Підозрюваний під час судового засідання пояснив, що до нього в той день зателефонував брат, чия автівка з’їхала у кювет. Чоловік був п’яним, бо у друга було свято і сказав, що не має відношення до ситуації з автомобілем. За його словами, поліціянт шарпнув його за одяг, коли підсудний допомагав витягнути автівку. Між ними зав’язалася бійка. Чоловік вважає, що синці правоохоронець міг отримати тоді, коли падав на землю, бо умисно ніяких ударів ні ногою, ні рукою інспектору не наносив.

Відомо, що підозрюваний вже притягувався до відповідальності за аналогічні злочини.

Суд прийняв рішення арештувати чоловіка на 3 місяці, а  також стягнути штраф (1 4000 гривень на відшкодування заподіяної злочином моральної шкоди, 295,77 гривень – майнової шкоди).