Дільниця Охота повторно стала партнером Івано-Франківська


Сьогодні, 14 вересня, Івано-Франківська міська рада повторно підписала угоду про співпрацю з дільницею Охота, що у Варшаві. Вперше документ про офіційне співробітництво був підписаний у 2006 році, а сама співпраця розпочалась ще 15 років тому, тобто у 2001 році.

«В Івано-Франківську є багато таких проектів, в яких запозичуємо досвід наших польських партнерів. Зараз Івано-Франківськ має 12 міст-партнерів у Польщі, і це є доказом нашої тісної співпраці. Свідченням цього є один з небагатьох в Україні Центрів польської культури, який функціонує у нашому місті, та щорічні Дні польської культури, які дозволяють краще зрозуміти традиції нашого західного сусіда. Ну і головне, що молодь, в рамках програм обміну, може відвідувати Польщу, навчатись або стажуватись там», - зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, йдеться на офіційному сайті міста.

Бургомістр дільниці Охота пані Катажина Ленгєвіч погодилась, що співпраця з Івано-Франківськом є найбільш плідною у напрямку обмінів молоддю. На її думку, саме так можна найкраще вивчити культуру країни, обмінятись досвідом. «Ми повинні пам’ятати минуле і вчитись на своїх помилках, аби не повторювати їх. Насправді між нашими народами багато спільного і молодь на практиці може це побачити», - додає пані Катажина.

Секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук розповіла детальніше про вже реалізовані спільні проекти, в яких брали участь учні шкіл та мистецькі колективи міста. А заступник міського голови Богдан Білик, окреслив наступні кроки у напрямі співпраці. І першим таким заходом буде Міжнародний інвестиційний форум, який проходитиме в Івано-Франківську 12-13 жовтня.