Діють шахраї: Прикарпатець впізнав себе на світлинах з інформацією про загибель воїна в АТО


На фото — одна людина, а ім'я — чуже. Інформацію про смерть бійця "Правого сектору" спростували не лише волонтери і бійці ДУКу, а і сам калушанин, фото якого використали невідомі.

На фото, яке облетіло мережу разом із повідомленням про загибель під Авдіївкою 22-річного калушанина Вадима Вдовиченка, насправді — зовсім інший чоловік. Звати його Роман Семенко. Він дійсно родом із Калуша, але зараз проживає у Києві. Вадима Вдовиченка він не знає зовсім і має серйозні підстави сумніватися, чи існує така людина взагалі, пишуть "Вікна".

У телефонній розмові Роман Семенко зазначив:

"Мої фото просто використали, скопіювавши їх з моєї сторінки у соцмережі. Також я дізнався, що ці ж фото невідомі використовували для збору коштів начебто для потреб АТО. Якась особа чи ціла організація видає себе "Вадимом Вдовиченком" і учасником АТО, якого, відповідно, ніхто і не бачив. Думаю, що це ціла організація, яка користується ситуацію в країні і довірою людей".

Також Роман Семенко повідомив, що неодноразово блокував у соцмережах фейкові сторінки, звертаючись у службу технічної підтримки. Зараз йому, очевидно, доведеться звертатися у правоохоронні органи. 

Нагадаємо, першими інформацію про смерть бійця із Калуша спростували користувачі соцмереж. Керівник калуського "Правого сектора" Олег Бутусін також підтвердив, що загиблих немає. А волонтер Віталій Кобута додав:

"Хтось просто його фотки взяв і пустив фейк. Бійці з ДУК ПС спростовують інформацію яка викладена в пості. Нема ніяких даних по загиблих в "Правому секторі". І командир першої штурмової спростовує інформацію. А на фото — зовсім інший калушанин".