Для прикарпатських дітей з інвалідністю показали благодійну виставу


За ініціативи департаменту охорони здоров’я та управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, вперше в Івано-Франківській області для дітей з інвалідністю місцеві актори провели показ вистави.

«Це не одноденний захід, він вже стане традиційним для дітей з обмеженими можливостями, - повідомляє головний спеціаліст ДОЗ ОДА з педіатрії Лідія Сенюта. – На жаль, в Івано-Франківській області проживає 6170 дітей-інвалідів. І щоб не обділити радістю жодного з малюків, ми даємо можливість кожному побувати на святі».

Як зазначила фахівець, цілий світ говорить про психосоматичний стан – захворювання, які виникають тоді, коли людина перебуває поза зоною психологічного комфорту. А такі заходи, переконана педіатр, в свою чергу, зможуть зменшити прояви цих недуг.

Під час свята у формі гри діток ознайомили з життям та творчістю Марійки Підгірянки, а також презентували коротку постановку з творів поетеси.

Нагадаємо, що подібний захід для дітей-інвалідів вже відбудеться наступного тижня. Малеча зможе побувати на виставі-пантомімі «Ріпка», яка проходитиме у ляльковому театрі ім. М.Підгірянки за участю азербайджанських акторів.