Для шістьох дітей-сиріт з Коломийщини та Косівщини придбають житло


Учора відбулося чергове засідання обласної комісії із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Розглянуто питання про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в Коломийському та Косівському районах, інформує прес-служба ОДА.

Після вивчення наданих матеріалів та обговорення їх членами комісії прийнято рішення клопотати перед обласною радою про виділення коштів у сумі 1186,4 тис. грн для придбання житла шести дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування (шляхом співфінансування з місцевими бюджетами). З місцевих бюджетів Коломийського та Косівського районів задля цього заплановано виділити не менше 550 тис. грн.

Кошти виділятимуться в межах передбачених на реалізацію Регіональної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки.

Нагадаємо, на 2018 рік для забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування передбачено:

  • в обласному бюджеті 1810,0 тис. грн;
  • в державному бюджеті 8259,5 тис. грн.