Днями до Херсонської області вирушить ще одна група дітей із Прикарпаття


Відповідно до домовленостей про співпрацю між Івано-Франківською та Херсонською областями щодо обміну делегаціями учнів на відпочинок у Карпах та на Азовському морі під час весняних та зимових канікул у 10-ти денний термін було прийнято на відпочинок 356 дітей із сімей військовослужбовців Херсонської області (180 дітей у зимовий та 176 дітей у весняний періоди).

Діти проживали у сім’ях Богородчанського, Верховинського, Галицького, Долинського, Косівського, Тисменицького та Тлумацького районів.

Для дітей було організовано цікаву та змістовну програму. У рамках програми гості з Херсонщини здійснили цікаві екскурсії визначними місцями на Прикарпатті, під час яких мали можливість ознайомитися з архітектурною спадщиною краю, побутом, колоритом національних традицій.

У рамках реалізації проекту щодо обмінів отримали запрошення на відпочинок у Херсонську область у літній період дітей з Прикарпаття. Зокрема, з 6 до 15 липня 2015 року (І заїзд) діти з Богородчанського, Галицького та Долинського районів відпочивали та оздоровлювалися у таборах «Ільуші Кулика», «Дельфін», «Орлятко»  м. Гінічеськ Херсонської області.

З  1 до 10 серпня 2015 року (ІІ заїзд) заплановано оздоровити у таборі «Прибережний» м. Лазурне Херсонської області 88 дітей з Верховинського,  Косівського, Тисменицького та Тлумацького районів Івано-Франківської області.

На відпочинок дітей відбирали з тих сімей названих вище районів,  у яких гостювали діти з Херсонщини. Крім того, у делегацію учнів включено обдарованих дітей (переможців предметних олімпіад та конкурсу-захисту робіт МАН).

Виїзд групи дітей на ІІ заїзд заплановано здійснити о 6.00 год. 31 липня 2015 року від облдержадміністрації. Відповідальність за організацію доставлення дітей до м. Івано-Франківська покладено на органи управління освіти райдержадміністрацій.

Слід зазначити, що така співпраця сприятиме ознайомленню дітей із певними особливостями традицій етнічних груп обох областей, специфікою функціонування державної мови та діалектів на певних територіях, відпочинку, оздоровленню учнів, а також стане вагомим чинником у подоланні стереотипів та розвіюванні міфів щодо соціального та економічного розвитку обох областей.