До 1 вересня іванофранківці можуть подати пропозиції до генплану міста


В Івано-Франківську розпочали збір пропозицій та коректив до Генерального плану міста.

До  1 вересня громада може подати своє бачення щодо головного містобудівного документу, заповнивши відповідну заяву. Про це під час прес-конференції у мерії розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Генплан - це основний документ для подальшого розвитку, розростання нашого міста. Івано-Франківськ справді динамічно розвивається, росте, збільшується кількість населення. Тож новий генплан для нашого міста давно назрів. Важливо, аби франківці активно брали участь у його корегуванні та подавали пропозиції. Розроблятиме новий генплан для Івано-Франківська український державний науково-дослідний інститут проектування міст  «ДІПРОМІСТО», з якими ми підписали контракт", -  пояснив міський голова.

Світлина від Руслан Марцінків.

Мер додав, що затверджений генплан також дозволить контролювати стихійну забудову.

"Бачення розвитку міста: перш за все потрібно відвести місця для соціальної інфраструктури. Це нові школи, садки, рекреаційні зони, мости, спортивні споруди.  Важливо врахувати у проектуванні й приміські села", - зауважує свободівець.

Тож подати пропозицію можуть всі бажаючі - мешканці міста, підприємці, активісти.

"Восени всі пропозиція розгляне фахова комісія і ті, що не суперечитимуть нормам, винесемо на слухання виконавчого комітету. Підтримані ідеї проектант внесе до коригованого генплану, який має представити до кінця листопада", - зазначає Руслан Марцінків. 

Заплановано, що вже 1 грудня новий генплан представлять на огляд громаді. Далі два місяці будуть громадські слухання, якщо буде схвалення - обіцяють місцевий референдум. Опісля документ чекає розгляд та затвердження на сесії міськради.

Заповнені анкети приймаються до розгляду фахівцями Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради за електронною адресою: genplanif@gmail.com

або у друкованому варіанті за адресою: вул. Незалежності, 9 (канцелярія).

Ознайомитися з Генеральним планом Івано-Франківська, що корегується, можна за посиланням.

Як відомо, востаннє генплан міста коригували у 2001 році. Пізніше в мерії пропонувалися нові зміни, втім вони не були затверджені міською радою. Попередній  генеральний  план   був  розроблений   у  1978 році.