До Брошнів-Осадської ОТГ приєднається село Брошнів


20 липня представники Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування відвідали Брошнів-Осадську ОТГ аби надати методичну допомогу з оформлення документів по приєднанню села Брошнів до діючої Брошнів-Осадської об’єднаної громади.

Процедура приєднання знаходиться на завершальному етапі, розповідає радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей.

«Усі юридичні аспекти дотримані. Вже незабаром Брошнів-Осадська громада розшириться. Мешканці сусіднього села Брошнів мали можливість переконатись у всіх позитивах, які дає створення ОТГ, адже багато з них користуються послугами Брошнів-Осадської лікарні, водять дітей у дитсадок у Брошнів-Осаду. Подумали і вирішили приєднатись», - додає він.

20 липня на сесії селищної ради Брошнів-Осадської ОТГ депутатським копусом громади було підтримане рішення про приєднання села Брошнів. Попередньо 29 червня 2018 року рішенням селищної ради Брошнів-Осадської ОТГ було схвалено намір приєднання села Брошнів до Брошнів-Осадської об’єднаної територіальної громади. Кількома днями раніше рішенням сесії Брошнівської сільської ради депутати ініціювали приєднання села до Брошнів-Осадської ОТГ.

«Фактично ми завершуємо приєднання Брошнева. Після сьогоднішнього рішення сесії Брошнів-Осадської селищної ради усі документи будуть направлені на отримання висновку Івано-Франківської ОДА. І з першого січня 2019 року ми вже функціонуємо як одна громада», - додає голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів.

На практиці, Брошнів-Осада та Брошнів безпосередньо межують між собою і мають міцні зв’язки. Брошнів-Осадська громада вже робить певні кроки для інтеграції с. Брошнів у громаду. Зокрема, ремонтує дорогу, яка з’єднує два населених пункти.