До Дня незалежності в проекті #ПісніВійни вийшов рок-сингл «Янголи в камуфляжі»


Десята пісенна прем’єра від проекту #ПісніВійни – у виконанні воїна-автора Олекси Бика та лідера гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка

Напередодні Дня незалежності України у рамках масштабного соціально-мистецького проекту #ПісніВійни – прем’єра десятого синглу. Автор слів та музики - воїн АТО, доброволець, поет та бард Олексій Бик (автор і виконавець відомої пісні «Добровольці Божої чоти»). У дуеті композицію Бика «Янголи в камуфляжі» виконав харизматичний лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк. Запис синглу було здійснено на студії Jenny Records у Львові.

На війну Олекса Бик пішов добровольцем у 2014-му. Воював під Донецьком до початку 2015-го. Вірш «Янголи в камуфляжі» боєць написав на початку війни на сході України. Поезія увійшла до поетичної збірки Олекси «Вірші на руці» (2017 р.).

      Цей текст написався мені як наслідок відчуття передапокаліптичного стану… Пізніше народилася музика, - розповідає Олекса Бик. – На сцені я досить рідко виконував цю пісню: з простої причини - в акустиці їй завжди не вистачало щільності, драйву і ще одного голосу. І тут в рамках проекту #ПісніВійни «Янголи в камуфляжі» в дуеті з Сергієм Василюком зазвучали наповну!

-       Насамперед я хотів би відзначити поезію Олекси Бика, - каже лідер групи «Тінь Сонця» Сергій Василюк. - Він - трохи старший за мене, проте відчувається, що ми зростали на схожій музиці, де цінуються зміст, оригінальність подачі та поезія. Олексі дійсно є що сказати. Дивуюсь зі скепсису деяких, які кажуть: які можуть бути пісенні проекти під час війни? А такі проекти дуже потрібні! Окрім території, ми захищаємо ще й свій національний простір, сповнений нашою культурою, а культура потребує все нових і нових шедеврів!

Уже за півтори місяця, у жовтні 2017-го, до Дня захисника України, світ побачить альбом #ПісніВійни, який об’єднає 15 сучасних україномовних військових пісень, написаних українськими захисниками та записаних в унікальних дуетах бійців із відомими українськими артистами. Раніше у рамках проекту уже вийшли дуети воїнів-авторів із вокальною формацією «Піккардійська Терція», лідером гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, співаком Арсеном Мірзояном, Сергієм «Фомою» Фоменко із групи «Мандри», співачками Оксаною Мухою, Аничкою Чеберенчик та Іриною Долею, лідером гурту «Мері» Віктором Винником та фронтменом Kozak System Іваном Леньо. Попереду – прем’єри пісень у тандемі із сестрами Тельнюк, співачкою Анастасією Приходько та співаками Павлом Табаковим і Тарасом Гавриком, а також лідером гурту Ot Vinta Юрієм Журавлем.