До Франківська привезуть міжнародну мистецьку виставку графіки


5 травня в Івано-Франківську відкриється міжнародна мистецька виставка графіки «ОСМИСЛЕННЯ» (International Exhibition of Graphics Arts «AWARENESS») за участю 27 країн світу.

На виставці в Івано-Франківську широко представлять твори відомих українських графіків та художників з таких країн, як: Бразилія, Болгарія, Бангладеш, Канада, Чілі, Китай, Колумбія, Хорватія, Єгипет, Франція, Німеччина, Греція, Індія, Іран, Ірландія, Македонія, Італія, Японія, Мексика, Польща, Сербія, Словенія, Тайвань, Тайланд, Турція, США.

«Виставка сучасної графіки естампу LEOPOLIS, що відбулася вперше за часів незалежної України у Львові, дала поштовх до відродження та проведення подібних експозицій. Цей виставковий проект є продовженням серії міжнародних виставок сучасної графіки естампу по всій Україні, унікальний і логічний. Він набув розголосу за межами нашої держави. Це подія широкого організаційного формату, покликана не лише актуалізувати естампну графіку в системі сучасного візуального мистецтва, але й символічно пов’язати між собою різні історичні періоди в культивуванні елітарних форм та естетичних практик», - розповідають організатори.

Виставка графіки має на меті представити відвідувачам світової графіки в техніці естамп (твір мистецтва – що друкується художником вручну та має обмежену кількість авторських відбитків). Естамп включає різноманітні техніки: офорт, акватинта, мецотинта, суха голка, літографія, дереворит, лінорит, шовкодрук, комбіновані та класичні техніки друку, що давно забуті та відійшли на задній план в мистецтві графіки.

Для поціновувачів графіки представлять як мініатюрні роботи так і роботи великих розмірів, що потребують від автора великого технічного вміння та багаторічного досвіду. Відвідувачі зможуть посмакувати філософський зміст графічних робіт та прочитати представлені статті арт-критиків України.

Початок виставки о 17:00 у центрі сучасного мистецтва, за адресою: вул. Марійки Підгірянки, 23.