До Івано-Франківська приїхала група вірусологів з Києва


В Івано-Франківськ з робочим візитом прибула група висококваліфікованих вірусологів з Києва.

Їхня мета допомогти налагодити в нашій області ПЛР діагностику на належному рівні. Про це йшлося на сьогоднішньому брифінгу в ОДА, повідомляє Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Спеціалісти зі столиці працюватимуть спільно з нашими фахівцями, поділяться своїми методиками та проведуть інформаційно-консультативну роботу, щоб вдосконалити на Прикарпатті діагностування на наявність коронавірусу методом полімеразної ланцюгової реакції. Як результат, очікують значно збільшити кількість досліджень за добу.

Крім того, т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів розповів, що сьогодні підписали Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями, які об’єдналися в антикризовий фонд, щоб спільними зусиллями протидіяти поширенню COVID-19.

Очільник ОДА закликає прикарпатців не нехтувати режимом самоізоляції, карантинними заходами та виконувати всі рекомендації МОЗ України, позаяк епідситуація і в державі, і в області зокрема погіршується. Також Віталій Федорів наголосив, що в нашій області хворих на COVID-19 лікуватимуть безкоштовно. Адже всі витрати компенсуватиме Національна служба здоров’я України. Тим більше, що Івано-Франківщина входить в число лідерів за укладиними договорами медичних закладів з НСЗУ. Більше того, усі 11 лікарень, які визначені як базові для лікування пацієнтів інфікованих коронавірусом, днями отримають додатковий пакет на COVID-19, в якому передбачено кошти на медичні послуги, ліки та перебування хворих у медзакладах.

Як повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Чемний, на сьогодні в лікарні області госпіталізовано 410 осіб з підозрою на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом, 68 з них поступили за минулу добу. Вже отримано 164 результати досліджень методом ПЛР: 80 позитивних (5 летальних), 84 негативні. А 247 осіб ще очікують на висновки лабораторії. Найбільше інфікованих коронавірусом в Івано-Франківську та Івано-Франківській ОТГ, а серед районів у Надвірнянському, Тисменицькому і Калуському.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!