До Івано-Франківська з новим альбомом їде O.Torvald


O.Torvald їде у всеукраїнський тур в підтримку нового альбому «Бісайди». 17 листопада переможці національного відбору Євробачення2017 завітають й до Івано-Франківська.

Концерт розпочнеться о 19-й в Pasage Gartenberg. Квитки можна придбати на gastroli.ua або в касах міста: 

  • Dazzle - вулиця Незалежності, 34
  • Люмʼєр - вулиця Грушевського, 3

Свіжа платівка характеризується улюбленим багатьма фірмовим мелодизмом команди, сучасними електронними елементами, але в її основі все ж лежить первісний живий дух O.Torvald, відчутно доросліший, досвідченіший, але, як і раніше, чуттєвий та романтичний. Можливо, цьому посприяло повернення до первісного способу написання пісень, а точніше до первісної атмосфери роботи та її незмінних артефактів – картин, плакатів, столу для гри у кікер… Але сьогодні всі вони вже знаходяться у власній комфортабельній студії команди, а не у якихось напівпідвальних приміщеннях для практично аматорського звукозапису.

Новинка від O.Torvald вмістила у себе вже відомі загалу треки, на кшталт «Вечер в Рио» (видавався у міні-альбомі «Бумбоксу») чи L.V. (кавер на «Скрябіна», оприлюднювався у мережі разом із супутнім відео), а також абсолютно новий матеріал.

Більшість нових пісень мають чітко виражений особистий характер, про який зазначав сам лідер O.Torvald: «Перша пісня «Марі» – це надзвичайно особиста історія, поки що я не можу її розповісти публічно, проте, ті, хто вміють вслухатися, вони почують її. Наступний трек «В подушках» розповідає про саморуйнування особистості, на фоні відносин двох молодих людей, які зустрілися і розчарувалися одне в одному. «Ліхтарі» – композиція про наших шанувальників, про особливі ліхтарики на творчому шляху. А роботу «Не Я» я написав про свою доньку, міркуючи про те, що колись мене не стане і дехто інший буде поруч з нею. Що стосується композиції «Бисайды», то це складна пісня про відносини жінки і чоловіка, які заходять у глухий кут», – пише про нові треки платівки «Бісайди» Женя Галич.

Що стосується обкладинки диску «Бісайди», то музиканти мали чимало різних варіантів її втілення, включаючи фото, картини художників та чорно-білі абстрактні зображення. Але тут все вирішив випадок – повертаючись з концерту в Сєвєродонецьку, музиканти O.Torvald чекали потяга на вокзалі у Краматорську і раптово побачили іржавий вагон із хрестиком, дуже схожим на лого гурту. Власне, сприйнявши цей знак долі як належне, хлопці зробили декілька його фото, отримавши разом з тим чудову обкладинку майбутнього релізу.