До місцевих скарбниць Прикарпаття надійшло понад 36 мільйонів акцизного податку


За січень – лютий 2020 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини сплачено 36,2 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що на 25,8 відсотка перевищує надходження за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільшими платниками акцизного податку з реалізації підакцизної продукції стали суб’єкти господарювання Івано-Франківського управління – 19 млн грн, Коломийського управління – 4,9 млн гривень та Калуського – 4,2 млн грн.

Нагадаємо, що згідно з нормами п.п.16 п.1 ст.64 розділу ІІІ Бюджетного кодексу акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховується до міських, селищних, сільських бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Податковим кодексом визначено ставку цього податку в розмірі 5 відсотків з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу.

Сплачується податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації.

Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць.

Звертаємо увагу, Законом України від 17.03.2020 року № 533 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» не передбачено скасування штрафних санкцій за порушення нарахування, декларування та сплати акцизного податку.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!