До податківців Прикарпаття надійшло 125 письмових звернень громадян


За дев’ять місяців п.р. до податкових органів Івано-Франківщини надійшло 125 письмових звернень громадян, що на 18 менше аналогічного періоду 2015 року.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Основна питома вага письмових звернень громадян – 52 відс. звернень складають заяви громадян з питань контрольно - перевірочної роботи, ліцензування певних видів господарської діяльності та ухилення від сплати податків, 34 відс. звернень стосуються питань адміністрування загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного соціально внеску,  пільг щодо їх сплати, оподаткування доходів підприємницької діяльності платників, які перебувають на загальній системі оподаткування, 5 відс. – з питань реєстрації та  обліку платників податків, а також відмови у видачі реєстраційного номера облікової картки,  10 відс. звернень стосуються інших питань, що належать до компетенції органів ДФС.

Також з початку року до територіальних органів ГУ ДФС області надійшло 11 колективних звернень, у яких звернулося 107 громадян.

Звернення, що надійшли, взяті на контроль, проведено відповідні контрольно-перевірочні заходи, заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни. На сьогодні, на розгляді в територіальних органах ДФС  області  перебувають 8 звернень.

Також за вказаний період посадовими особами фіскального служби області проведено 28 особистих прийомів громадян. Тематика звернень, що порушувалась під час їх проведення стосувалася в основному питань податкової політики, зокрема, адміністрування загальнодержавних податків і зборів та єдиного соціального внеску.

В Головному управлінні ДФС в області нагадують, право на звернення - є одним із засобів захисту прав та законних інтересів громадян, яке закріплено основним Законом держави – Конституцією України  та  Законом України №393 від 02.10.1996 року «Про звернення громадян».

У зверненні мають бути вказані прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції тощо. Письмове звернення повинно бути надруковане або написане від руки розбірливо і чітко, підписано заявником із зазначенням дати.

Поштові адреси територіальних органів ГУ ДФС в Івано-Франківській області можна знайти на офіційному порталі за посиланням: http://if.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/