Доба в АТО: 25 ворожих обстрілів, є загиблий та поранені українські бійці


У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець сил АТО загинув, одного поранено, ще один отримав бойову травму.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається складною. Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші та вели прицільні обстріли позицій Збройних сил України зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, традиційно противник активно порушує домовленості про припинення вогню у темну пору доби. Особливо активізувався ворог на луганському напрямку.

«Тут зі 120-мм та 82-мм мінометів бойовики вели вогонь по оборонцях Трьохізбенки. Неодноразово з таких же видів мінометів та гранатометів російські найманці обстрілювали захисників Троїцького і Луганського. 11 мін калібру 120-мм було випущено неподалік Новозванівки, а з піхотного озброєння обстріляно наші позиції біля Станиці Луганської, Новолуганського, Світлодарська та двічі Золотого», - зазначили у штабі.

На донецькому напрямку найбільш неспокійно на приазов’ї. Тут тричі окупанти відкривали вогонь з мінометів різного калібру, гранатометів та стрілецької зброї по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Павлополя.

«Наші позиції у передмісті Авдіївки найманці обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а оборонців Мар’їнки – з великокаліберних кулеметів», - додають українські військові.

Загалом, за минулу добу окупанти 25 разів порушили перемир’я. У відповідь військовослужбовці ЗСУ 15 разів придушували вогневу активність противника.

У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець сил АТО загинув, одного поранено, ще один отримав бойову травму.

Нагадаємо, вчора на луганському напрямку 22 міни калібру 120 мм противник випустив по позиціях сил АТО біля Залізного, ще 3 міни 82-го калібру – у районі Кримського.