Доба в АТО: бойовики били зі 152 калібру по Водяному


У зоні АТО наприкінці минулої доби російсько-окупаційні угруповання активізували обстріли українських позицій із застосуванням важкого озброєння.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО. 

"Зокрема на Приморському напрямку бойовики двічі били з артилерії калібру 122 міліметри по наших опорних пунктах на підступах до Талаківки і Водяного. А близько 20 години ворог не прицільно випустив щонайменше 6 снарядів калібру 152 міліметри неподалік селища Водяне – у район, де взагалі немає українських позицій. Крім того, наприкінці доби під мінометний вогонь російських найманців двічі потрапили наші опорні пункти поблизу Гнутового, а з гранатометів били по околицях Павлополя", - йдеться у повідомленні. 

На Донецькому напрямку напружена обстановка й надалі зберігається в Авдіївській промзоні. Тут з 19 години і майже до опівночі бандити вели вогонь по українських захисниках зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У відповідь українські військові накривали противника щільним вогнем. У результаті такого протистояння один наш боєць зазнав поранення. Також увечері і вночі бойовики відкривали вогонь у районі Луганського, Троїцького, Зайцевого та шахти Бутівка. 

На Луганському напрямку злочинці з мінометів та гранатометів били по опорних пунктах сил АТО на околицях Новоолександрівки та Кримського. Унаслідок обстрілів ще двоє українських захисників зазнали поранень. 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 28 разів порушили режим тиші. Троє українських військових були поранені, один зазнав бойової травми.