Доба в АТО: Один боєць загинув, ще один поранений


У відповідь на обстріли, на Луганському напрямку сили АТО накрили терористів щільним вогнем із гранатометів.

Один український військовий загинув на сході минулої доби від підриву на невідомому вибуховому пристрої неподалік селища Піски. Ще один – зазнав поранення через вогонь бойовиків. Загалом вздовж лінії розмежування відбулося 15 ворожих обстрілів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку проросійські бандформування били із мінометів по Широкиному, а гранатометним вогнем наривали Талаківку та Водяне. На Донеччині бандити стріляли із кулеметів поблизу Майорська. На Луганському напрямку під вогнем 82-мм мінометів та гранатометів були позиції біля Новотошківського та Кримського. Із зенітної установки терористи цілили в бік Щастя, а біля Станиці Луганської вели кулеметний вогонь. У відповідь сили АТО накрили бойовиків щільним вогнем із гранатометів. 

У штабі АТО також наголошують, що за оперативною інформацію, у ОРДЛО місцеві бойовики все частіше відмовляються служити в російсько-окупаційних угрупованнях. "У порівнянні з кадровими російськими військовими, жителі Донбасу отримують у кілька разів меншу платню. Їх переводять на казармене положення, на "своїй" же території примушують проводити провокаційні обстріли місцевого населення, в них значно нижчий рівень медичного обслуговування. І саме цих найманців у першу чергу відправляють у найгарячіші точки на лінії розмежування", – йдеться у повідомленні.