Доба в АТО: ситуація стабілізувалась, але є жертви


Упродовж минулої доби терористи на Донбасі завдали 58 ударів по позиціях Збройних сил України в районі проведення Антитерористичної операції.

Як йдеться у традиційному зведенні прес-центру Штабу АТО, найгарячіше було на Донецькому напрямку, де в районі Троїцького терористи використовували 122-міліметрову артилерію.

Крім того, тут окупанти вели вогонь і з мінометів калібру 120 міліметрів. З такої ж зброї вони били по Троїцькому та Луганському.

Також міномети калібру 82 міліметри, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети противник застосовував поруч Авдіївки, Кам’янки, Пісків, Новгородського, та Луганського.

Щодо Маріупольського напрямку, то тут по опорних пунктах українських військ поблизу Красногорівки та Мар’їнки бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметри та гранатометів, а по захисниках Новогригорівки та Водяного – з крупнокаліберних кулеметів.

Зауважимо, що у Широкиному українських морських піхотинців бойовики обстріляли із зенітної установки ЗУ-23-2, а по Павлополю та Гнутовому бив ворожий снайпер.

На Луганщині по українських позиціям поблизу Новозванівки терористи застосовували 152-міліметрову артилерію, а міномети калібру 120 міліметри – неподалік Кримського.

З мінометів калібру 82 міліметри противник обстріляв захисників Новоолександрівки, а по позиціях поблизу Кряківки вів вогонь з протитанкових гранатометів.

У Штабі АТО підкреслили, що українські воїни відкривали вогонь у відсіч, аби пригасити вогневу активність противника.

У результаті таких обстрілів за добу загинули два українських військовослужбовці та ще чотири зазнали поранень, а також один отримав бойову травму.

Однак, попри це зазначається, що ситуація в районі АТО стабілізувалась, а кількість обстрілів позицій Збройних Сил України зменшилась.

Джерело: 24 Канал