Доба в ООС: окупанти гатять із мінометів і кулеметів, троє бійців поранені


Упродовж минулої доби ситуація в зоні операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська 24 рази порушували режим припинення вогню, два з яких – із важкого озброєння.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

“На Луганському та Горлівському напрямках було тихо. На Попаснянському та Світлодарському напрямках ворог обстріляв з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї захисників населених пунктів Троїцьке та Новолуганське”, - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку вісім разів ворог обстріляв з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Мар’їнка, Березове, Авдіївка та Опитне.

На Маріупольському напрямку минулої доби знову було найгарячіше. 14 разів російські найманці обстрілювали українських захисників. Прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вівся по підрозділах біля населених пунктів Водяне, Павлопіль, Талаківка, Лебединське та Пищевик. Поряд із цим, ворог вперше за шість днів використав заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети і випустив по захисниках Павлополя та Водяного 14 мін.

Унаслідок активних бойових дій трьох військовослужбовців Об’єднаних сил було поранено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ двічі порушили режим припинення вогню на Донецькому та Маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції українських захисників біля Мар’їнки та Талаківки.

За уточненими даними розвідки, двох окупантів було знищено, трьох - поранено.