Добровольці, лицарі і коні: У Франківську презентували "Посттравматичну рапсодію"


Сьогодні, 15 березня в Івано-Франківську презентують фільм "Посттравматична рапсодія".

Це – українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом, екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського. На презентацію до Івано-Франківська приїхали актори та знімальна група фільму, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників і ворогів.

За словами автора сценарію Дмитра Корчинського, ідея п'єси спала йому на думку, ще під час боїв за Іловайськ.

"Українському кіно важко конкурувати на ринку з російським. Проте минулого мали ряд досягнень українського кінематографу. Фільм присвячений всім добровольцям, які воюють. Окрім того фільм знімався добровольцями, що повернулися з АТО. Кумедно, але роль "ватніка" зіграв "кіборг", - розповів Корчинський.

Як зауважив актор Назар Борушок, після перегляду фільму в багатьох з'явиться бажання перечитати історію України.

"В цьому фільмі розповідається історія про одного добровольця, але їх багато. Маємо пам'ятати їх імена. Ми зняли повнометражний фільм за три дні. Це було неймовірно. Навіть коні, які були задіяні, знали своє місце в кадрі і поводили себе дуже професійно",- з усмішкою розповів Назар Борушок.

Водночас інший актор Анатолій Гнатюк звернув увагу, що на сьогоднішній час можна дивитись з різних точок зору.

"Можна дивитись, як на час бариг, а можна - як на час героїв",- переконаний Гнатюк.

Також актор пригадав кумедну історію, яка трапилась під час зйомок. Він мав їздити на коні, який знімався у фільмі "Тарас Бульба". Щоб задобрити зіркового скакуна, Гнатюк нагодував його хлібом і булочками. Тварині це сподобалося і вона всі свої сцени грала прекрасно. Проте потім кінь почав переслідувати актора на знімальному майданчику і навіть лізти у кадр, щоб отримати ще смаколиків.