Доки прикарпатка робила замовлення в кафе злочинець поцупив її мобільник


32-річний косівчанин прибрав до рук мобільний телефон у місцевому кафе, якого власниця через власну безпечність залишила на столику, а сама відійшла, щоб зробити замовлення.

Із заявою про крадіжку до Косівського відділу поліції звернулась 29-річна жителька одного із сіл району. Жінка повідомила, що коли вона перебувала у одному із кафе, хтось викрав у неї мобільний телефон вартістю в декілька тис. гривень.

Співробітники оперативної служби встановили, що до вказаного злочину причетний 32-річний косівчанин, відвідувач відпочинкового закладу, котрий помітивши, що потерпіла на столику залишила свій мобільник, привласнив його та вподальшому користувався ним. Коли правоохоронці навідались до нього, чоловік без заперечень повернув викрадене та зізнався у крадіжці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років СК Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області