Донецькі наркоділки поштою пересилали опіум з Прикарпаття додому


У Торецьку Донецької області судитимуть наркоділків, які збували опіум на території міста.
Торецьким відділом Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та до Дзержинського міського суду направлено обвинувальний акт відносно групи з 3 осіб, які обвинувачуються у придбанні, зберіганні, пересиланні, перевезенні та збуті наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб, а також у використанні підроблених документів та коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що троє мешканців Торецька з серпня 2016 по січень 2017 року, використовуючи послуги однієї з поштових компаній, організували постійні поставки концентрованого опіуму до міста.
 
Наркотик вони купували в Івано-Франківській області та, за допомогою різних засобів конспірації, в тому числі підроблених документів, переправляли його на Донеччину. В подальшому наркотичний засіб збували наркозалежним мешканцям міста.
 
Гроші, отримані від збуту наркотиків, перераховувались на відкриті банківські рахунки та витрачалися в Івано-Франківській області для подальшої закупівлі наркотичних засобів. Дії зловмисників інкриміновані за 5 статтями Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Наркоділкам загрожує до 15 років позбавлення волі.