Дослідники з США розкрили несподівану небезпеку вживання алкоголю


Американські науковці з'ясували, що вживання алкогольних напоїв провокує зростання патогенної мікрофлори в ротовій порожнині – через це підвищується ризик хвороби ясен, деяких видів раку і серцево-судинних захворювань.

Нещодавно британські науковці заявили, що максимальна доза алкоголю, яку можна випивати в тиждень без наслідків для здоров'я, становить 100 грамів чистого спирту.

Як передає MedicalXpress, вчені Нью-Йоркського університету провели дослідження, у якому взяли участь 1044 добровольці віком 55-78 років.

У людей взяли зразки мікрофлори ротової порожнини, які потім порівнювали на видовий склад бактерій у непитущих, помірно питущих і тих, хто постійно п'є.

З'ясувалось, що алкоголь провокував зміну мікрофлори – збільшувалася кількість бактерій Bacteroidales, Actinomyces і Neisseria і зменшувалася кількість Lactobacillales, які запобігають розвитку деяких небезпечних захворювань.

Як відомо, Bacteroidales здатні викликати різні запальні і гнійні захворювання та провокувати розвиток злоякісних пухлин. А от актиноміцети можуть стати причиною актиномікозу і ендокардиту. А Neisseria містить збудників гонореї та менінгіту.

Зазначимо, ступінь змін мікрофлори залежав від частоти споживання спиртного.