Довірливий прикарпатець "подарував" шахраю iPone 6


До поліції щодоби надходять повідомлення про шахрайські дії щодо довірливих громадян. Зловмисники використовують старі, але водночас «діючі» схеми видурювання грошей. Поліція закликає громадян бути обережними та не довіряти сумнівній інформації шахраям.

На жаль, мешканець Надвірної позбувся своїх коштів вже за досить поширеною схемою шахрайства. До нього на мобільний телефон зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником банку. Під час спілкування з потерпілим вона, увійшовши у довіру, шахрайським способом, дізналась номер його банківської картки, з якої пізніше було знято кошти в сумі 27 000 гривень.

Цього ж дня 27 тисяч гривень втратив і мешканець Івано-Франківська. Чоловік на сайті оголошень розмістив повідомлення про продаж мобільного телефона "iPone 6". Покупець знайшовся дуже швидко. Вже наступного дня до нього зателефонував невідомий чоловік і сказав, що готовий купити товар. У ході розмови домовилися, що потерпілий, як тільки передасть телефон до рук довірених людей покупця, той одразу перекидає гроші на банківську карточку.

Операція пройшла успішно, однак лише для афериста. Адже телефон він отримав, а коштів так і не переслав.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають усіх можливих заходів, аби встановити особи зловмисників. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області