Другий шанс: У Франківську шукають нового власника для собаки, що загриз трьох псів


Минулого тижня близько 9-ї години ранку поліція Івано-Франківська отримала виклик, що на площі Привокзальній собака агресивно себе поводить, кидається на людей.

Собаку присипили та забрали у ветеринарну клініку, а патрульні почали шукати власника. Після цієї історії пса хотіли усипити, проте дізнавшись чому Честер напав на дворняг, волонтери не дозволили цього і вирішили дати нещасній тварині другий шанс. Про це в мережі Фейсбук написала франківська патрульна і волонтерка Olena Bila.

"Це Честер. Честер мав власника м***ка, який водив його на бої та притравлював на інших собак. Але Честер, насправді, дуже добрий до людей. Він не винен в тому, що серед людей є купа додіків. Шкода, що на власника Честера не можна викликати гицлів. Честер ходив по місту вже майже без сил. Домашня собака абсолютно не знала де та як знайти їжу для себе. В місті Честер зустрічався з іншими дворнягами, які інстинктивно захищали свою територію. Вони не знали, що Честер просто хоче знайти їжу. Виникали бійки. І Честер робив те, що робить голодна зневоднена собака над якою знущався тупоголовний хазяїн. (Загриз трьох собак)", - написала Біла.

Після цього Честера забрали волонтери. Він дуже лагідний до людей, але не до собак. Тож в притулку Честер жити не зможе.

"Наразі Честер у безпеці. Гарно їсть та набирається сил. В нього шалено довірливі очі. Очі чесної собаки. Яка чесно дружила зі своїм власником поки його просто не викинули. Якщо ви маєте досвід у спілкуванні з такими собаками. Будь-ласка, напишіть нам. Подзвоніть. Ми даємо Честеру шанс на життя. Якщо ви доросла людина і у вас нема тварин, ви свідомо готові займатися з Честером. Пишіть", - закликає патрульна.

Світлина від Olena Bila.

Честера мали усипити. Проте волонтери цього робити не хочуть. Оскільки цей собака не заслуговує на евтаназію. 

"Все, що треба Честеру. Це досвідчений власник. Адекватний. Який знає породу. Який буде дбати за Честера. Який буде гуляти з ним на повідку та наморднику із дотриманням всіх правил. І ніколи більше не зрадить його. Волонтери готові вам допомогати та консультувати", - звертається волонтерка.

Наразі Честер живе у Івано-Франківську. Власник має бути виключно з цього міста, щоб волонтери могли певний час контролювати ситуацію. Для тих хто вирішить дати Честеру новий дім, пишіть Olena Bila.