Два прикарпатських міста прийняли 75 тонн львівського сміття


З часу припинення роботи Грибовицького сміттєзвалища зі Львова в інші області України вивезли 13,5 тисяч тонн сміття. Ще 3 тисячі тонн сміття прийняли райони Львівщини.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка 5 липня під час зустрічі з представниками Громадської ради при ЛОДА, пише ZIK.

Як зазначив Синютка, Львів продукує 600-750 тонн сміття щодоби. За цей час Житомир прийняв 915 тонн львівського сміття, Луцьк – 540 тонн, Коломия – 30 тонн,Калуш – 45 тонн, Київ – 9255 тонн, решту – Рівне. Ще 3 тис. тонн сміття вивезено на сміттєзвалища у межах Львівської області.

“Ми передали Львову для опрацювання ділянку під сміттєпереробний завод у Миколаївському районі, однак там розмова з громадою не вийшла. Після цього ми надали місту ще дев’ять адрес земельних ділянок. Відповідні поки немає”, – повідомив Синютка.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Бліц-Інфо, на виконкомі Коломийської міськради вирішили приймати сміття зі Львова та захоронювати його на коломийському полігоні, яке обслуговує КП "Полігон екологія". Втім, після обурнення громадськості та нічних акцій, мер Коломиї Ігор Слюзар заявив, що приймати сміття зі Льова не будуть.