Два прикарпатських села будть впроваджувати енергозберігаючі технології за кошти ПРООН


Вчора, під час засідання обласної координаційної ради проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», було підписано угоду про партнерство енергоефективних мікропроектів с. Тюдів Косівського району та с. Блюдники Галицького району.

Як повідомив, перший заступник голови ОДА Василь Плавюк, Івано-Франківська область увійшла до складу 6 областей, які було відібрано на «спеціальне обслуговування». Одним з його напрямків є впровадження мікропроектів з використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії та видів палива.

Для участі у цьому компоненті було відібрано 4 райони області: Галицький, Рожнятівський, Косівський та Тисменицький (по 2 у кожному).

Проекти впроваджуються за умови дольової участі у співфінансуванні: внесок проекту – 70%, з місцевих бюджетів – 25%, громада – 5%.

В серпні було підписано перші дві угоди про партнерство між ПРООН та громадами сіл Чорнолізці і Рошнів Тисменицького району, де буде проведено реконструкцію вуличного освітлення з використанням енергії сонця.

Вчора було підписано угоду про партнерство енергоефективних мікропроектів с. Тюдів Косівського району та с. Блюдники Галицького району. У Галицькому районі буде встановлено піролізний котел на біомасі в Блюдниківській школі, а у Косівському районі  шляхом використання енергії сонця буде модернізовано систему вуличного освітлення.