Два відділення обласної лікарні отримали відзнаку "чистої лікарні"


14 червня в межах проекту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», відбулось вручення відзнак одразу у двох відділеннях обласної клінічної лікарні м. Івано-Франківська – опікового та рентгенендоваскулярної діагностики і лікування, які увійшли у Всеукраїнський реєстр медичних закладів, що мають даний статус.

Завдяки наполегливій праці, старанному виконанню своїх професійних обов’язків та бажанню постійно вдосконалюватись, персонал цих відділень досягнув найвищих санітарно-гігієнічних стандартів, що відповідають вимогам наказової бази МОЗ України. Про це інформує прес-служба департаменту охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

Тут налагоджена система прибирання, яка відповідає не тільки українським, але й європейським стандартам. Фахівці Асоціації служби організації інфекційного контролю та адміністрація медичного закладу переконані, що відмінна чистота у відділеннях, наявність дозуючих систем, якісне знезараження виробів медичного призначення, а також проведені ремонтні роботи зроблять перебування пацієнта у лікарні ще комфортнішим. 

Слід зазначити, що тренінги для персоналу відділень проводив представник німецького заводу «Вермоп» Євген Сухарєв та спеціалісти СОІК. З цього часу в ОКЛ на базі опікового відділення працюватиме тренінговий центр для санітарок-прибиральниць інших структурних підрозділів лікарні, а в майбутньому, й інших лікувальних закладів області.